perjantai 16. huhtikuuta 2010

Resepti

Tässäpä tämä saaristolaislimpun ohje.
Hesarista jokunen vuosi sitten

1 l piimää (ei rasvaton)
3 pss kuivahiivaa
3 dl siirappia (oon käyttänyt tummaa)
1 rkl suolaa
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
1 l vehnäjauhoja

Lämmitä piimä, kuivahiiva tarvitsee 42 astetta.
Sekoita joukkoon siirappi ja suola.
Mittaa kulhoon vehnäleseet, maltaat, ruisjauhot, kuivahiiva ja suola.
Lisää piima-siirappisekoitus.
Lopuksi jauhot.

Taikina jää aika löysäksi.

Anna nosta noin tunnin.
Oon itse laittanut altaaseen kuumaa vettä
ja taikinan siihen pellillä veden päälle.

Vuoraa kolme isoa suorakaiteen
muotoista leipävuokaa leivinpaperilla.
Taikina niihin ja anna nousta
noin tunnin.
Oon taas laittanut kuuman veden päälle.

Taikina suunnilleen tuplaantuu.

Uunissa 175 -astetta noin 1 h 15 min
(meillä ainakin kiertoilmauunissa
tuo aika on hyvä)

Ja eikun nauttimaan :o)

2 kommenttia: