tiistai 15. marraskuuta 2011

Ei nuku, ei


Siis mikä on sopiva nukkumaanmenoaika
vähän alle kolmivuotiaalle??

Klo 23?
Klo 24?

Ainakin meillä.

Herätys aamulla seiskan aikaan,
päiväkodissa parin tunnin päiväunet,
illalla virtaa riittää.

Ysiltä sänkyyn & valot pois.

Neiti siellä laulaa kovaa ja korkealta!
Välillä höpöttää,
ja sitten taas lauletaan.

Jossain vaiheessa alkaa hirveä melskaus
ympäri sänkyä,
petivaatteet on pian lattialla.
Sieltä se neiti sängyltä hyppelee
peittokasan päälle
ja naureskelee yksinään.

Mitä ihmettä tässä keksisi??

Kuvan lapsi ei liity tapaukseen ;o)

10 kommenttia:

Marika kirjoitti...

No apua! Teidän neidillä on selkeästi virtaa :)

Muistaakseni leikki-ikäisen keskimääräinen unentarve on vähintään 10h, ja sehän noina klo 23 päivä taitaa juuri täyttyä.

Meillä nukutaan noin 11-12h yöunet. Usein 5v nukkuu tuon 12h yöunet, ja ei päikkäreitä ja 2,5v taas 11h yöunet ja n. 1,5h päikkärit päälle. Jossei päikkäreitä nuku, nukkuu kyllä usein sen tunnin pidempään aamulla taikka nukahtaa samantien sänkyyn mennessä.

Jos teidän neiti herää hyväntuulisena ja virkeänä, taitaa olla vaan niitä lyhyemmillä yöunilla pärjääviä ihmisiä :).

Anonyymi kirjoitti...

Huoh, kuulostaa aivan liian tutulta... Tosin meillä 2v8kk poika nukkuu kaikeksi riemuksi samassa huoneessa isosiskon kanssa, kerrossängyssä, jonne on sitten kiva kiivetä isosiskon päälle/viereen.
Onneksi sisko on hyvä nukkumaan; jos veli pysyy pois hänen sängystään, ei meuhkaaminen niin häiritse. Polveen vatsassa sitten jo usein herää :(
Olen usein miettinyt, että kuinka vähällä unella tuollainen touhuilija voi tulla toimeen, mutta uskoisin, että itseasiassa tarvitsisi pidemmät unet, jotta jaksaisi hieman paremmin keskittyä ja olla koko päivän.

-Satunnainen lukija

Nelly kirjoitti...

Meillä mennään puol kasilta nukkuun, yleensä viim. tunnin päästä on nukahtanut. Herää 6.30-7.30, ei yleensä nuku päikkäreitä enää (vaikka sen kyllä illalla huomaa), joskus taas nukkuun tunnin.

Teillä on ilmeisesti pieni iltavilli sitten aina siellä sängyssä :)

Eliisa kirjoitti...

Meillä alkoi olla sama tilanne helmikuussa kolme täyttävällä. Ratkaisuksi löytyi päiväunien lyhentäminen. Viikonloppuna voi olla, ettei ollenkaan nukuta ja päiväkodissa ollaan annettu ohjeeksi, ettei saa nukkua kuin max. tunnin. Hiukan marinaa tuosta tuli, että on niin vaikea herättää. Mutta kyllä minun mielestäni on väärin, että noin pieni valvoo illat. Nyt nukkumaanmeno on aikaistunut n. puoli kymmeneen, joka sekin mielestäni on aika myöhäinen.

Vera kirjoitti...

Meillä on 2v:n kanssa vähän sama meininki. Ysiltä sänkyyn ja unta palloon 23-24. Näiden kolmen tunnin aikana karkaa sängystä MONTA kertaa. Sitten herääkin yöllä jossain vaiheessa ja valvoo pari tuntia (herättäen toki kaikki) ja aamulla nukkuu pitkään. Ei myöskään suostu nukkumaan päikkäreitä kuin max joka toinen päivä.

Mari kirjoitti...

On nää aikamoisia. Meillä kanssa 2,5v:n kanssa vähän samanlaista meininkiä ja siihen auttoi selkeästi päiväunien lyhentäminen tuntiin. Vieläkin valvoo sängyssä joskus tunnin mutta kiltisti siellä makailee. Ja nukahtaa viimeistään 21.30 (yleensä yhdeksään mennessä) ja herää 7 jäljestä.

Zallaah kirjoitti...

meillä myös 3vnä on sanottu että tunnin unet tai yöt menee tuonne 24 saakka..

Pirjo kirjoitti...

Kiitoksia vastauksista, "kiva" kuulla ettei olla ainoita...
Kasperilla oli kanssa sama, että illat meni tosi myöhäseen. Silloin sanoivat tarhasa, että pakko ei ole nukkua, mutta täytyy kuunnella satu ja samalla maata hiljentyen. No, tottakai poika joka päivä nukahti!

Emilia on nyt onneksi jättänyt Julian (ainakin toistaiseksi) rauhaan ja melskaa vaan yksinään.

Toivottavasti illat pian rauhoittuu, ainakin nyt yritetään jättää päikkärit väliiin niinä päivinä, kun on kotona :o)

SiniK kirjoitti...

Voi ei! Miten sä jaksat? Toisaalta, jos melskaa yksinään, niin mikäs siinä... Mun hermot ei kyllä kestäisi kauaa :) Se oma hiljainen hetki ennen omaa nukkumaanmenoaikaa on niin tärkeä. Toivottavasti teilläkin neiti alkaa pian arvostaa nukkumista :)

Oliviah kirjoitti...

Meillä neiti on ollut aina hyväuninen. Pieni melskaamisvaihe oli reilu 2-vuotiaana, kun päiväunet alkoi olla liikaa. Kun päiväunet jätettiin pois alkoi taas nukahtaa helposti parissa minuutissa ja nukkuu 12-13 tuntia. Meillä mennään nukkumaan vasta ysiltä ja herätään tai herätetään ysiltä.
Päiväunien poisjättäminen voisi auttaa, mutta päiväkodissa se voi olla vaikeaa. Itse olen aiemmin ollut päiväkodissa töissä ja aika vaikea oli toteuttaa parinkymmenen vanhemman toiveet päiväunien pituudesta ja toisaalta pitää osa hereillä ja saada samalla toiset nukkumaan;)